Friday, December 11, 2015

Paprike punjene pasuljem



Uobičajen način pripreme punjenih paprika jeste sa mesom i pirinčem.
Paprike se mogu puniti bilo čime.
Za nadev možete da koristite ono što volite ili u datom momentu imate pri ruci.
Volim paprike sa sirom (punjene mešavinom sira i jaja) zapečene u rerni - ja jedem papriku, a sestra sir.
Takođe, crvene paprike su vrlo ukusne ako se napune smesom koju čine prženi luk i krompir i zapeku u rerni.
Postoji baš dosta mogućnosti kada je u pitanju punjenje paprika.
Predlažem da paprike napunite na sledeći način.


Sastojci:
10 paprika srednje veličine
20 kašika kuvanog pasulja (sitnijeg)
2 kašike pirinča
1 mala glavica crnog luka
2 paradajza
2 čena belog luka
1 kašičica soli
začini po ukusu: biber, ljuta paprika, peršunov list, suvo povrće...
3 kašike ulja
peršunov list za dekoraciju


Priprema:
Sjedinite kuvan pasulj, nekuvan pirinač, rendan crni luk, iseckan paradajz kao i beli luk.
Začinite po ukusu i umešajte ulje.
Punite izdubljene paprike i ređajte ih u pleh u koji ste sipali vodu da prekrije dno.
Svaku papriku premažite manjom količinom ulja.
Pecite ih u zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko 30 minuta.
Preilikom služenja, paprike dekorišite svežim ili sušenim peršunovim listom.
U sezoni možete dodati i svež paradajz.


Ovo je još jedan predlog za ručak na brzinu ili brzinski ručak.
Ali pod uslovom da imate kuvan pasulj.
Svakako može poslužiti i pasulj iz konzerve.
Pasulj možete zameniti sočivom, leblebijama...
Takođe, ove paprike su pogodne za osobe koje poste (posno jelo).
Ovako pripremljene paprike možete konzumirati i kada postite na vodi (ako eliminišete ulje).


Recept je objavljen na portalu Danas.rs

No comments:

Post a Comment