kolačići

Wednesday, December 9, 2015

Posni raspucanci



Raspucanci - podjednako ukusni i posni i mrsni.
Ukoliko ne postite, margarin zamenite maslacem, a vodu jajima.
Uživajte u božićnim i novogodišnjim praznicima uz omiljenu poslasticu.


Sastojci:
150 g šećera
1 dl vode
70 g margarina
1 kesica vanilin šećera
150 g crne čokolade
275 g brašna
1/2 kašičice praška za pecivo
po potrebi: kristal šećer i šećer u prahu


Priprema:
Prokuvajte vodu i šećer.
Dodajte margarin, vanilin šećer i čokoladu.
Mešajte na ringli dok se svi sastojci ne sjedine.
Kada se smesa prohladi, dodajte brašno u koje ste umešali prašak za pecivo i sjedinite.
Smesu držite u frižideru dok se dobro ne ohladi.
Oblikujte kuglice veličine manjeg oraha, valjajte ih prvo u kristal šećer, pa u šećer u prahu.
Poređajte ih u plh obložn papirom za pečenje ili na tacnu (ono što vam stane u zamrzivač) i stavite raspucance na 10 minuta da se hlade.
Pecite ih 7-8 minuta na 200 stepeni.
Izvadite ih iz pleha kada se malo prohlade.


Veličinu odredite sami.
Ostavljate dovoljno razmaka između jer oni narastu tokom pečenja.


1 comment:

  1. Baš si im pravo ime dala, odlični sastojci i divno izgledaju

    ReplyDelete