Wednesday, April 26, 2017

Teleća čorba


Teleća čorba sa povrćem, sa više ili manje povrća, sa pavlakom i jajima ili bez.
Stvar ukusa i izbora - odlučite sami.
Na isti način možete pripremiti pileću čorbu ili od nekog drugog mesa (jagnjeću npr.).
Kod nas u kući su čorbe uvek  "crvene", ali provuče se i poneka bela.
Ukoliko ne volite ble čorbe, dodajte 1 kašičicu aleve paparike i 1 iseckan paradajz ili 1 dl soka od paradajza.

Prijatno!


Teleća čorba, sastojci:
2-3 kašike ulja
300 g telećeg mesa
1 glavica crnog luka
2 šargarepe
1 šolja mešanog povrća (paškanat, koren celera, koren peršuna...)
po ukusu: so, biber, mešavina, peršunov list


Teleća čorba, priprema:
Na vrelom ulju kratko propržite sitno iseckano meso i povće.
Sipajte oko 1 l vode i kuvajte na srednjoj temperaturi oko 20 minuta,
Začinite po ukusu, sipajte još vode po potrebi i prokuvajte još malo.

Po želji, u čorbu možete dodati brašno (ukuvajte 1 kašiku brašna razmućenu u malo vode), neutralnu pavlaku, kiselu pavlaku i jaje, kiselo mleko...

A posle ručka, kolači.






No comments:

Post a Comment