Friday, September 15, 2017

Pica tikvice


Pica tikvice ili pica od tikvica, svejedno je.
Ovo jelo možete nazvati kako vam odgovara.
Pica tikvice su jednostavne za pripremu, a možete ih napraviti sa sastojcima koji su po vašem ukusu
Količine su uglavnom po potrebi, ali napisaću okvirne mere za jedan pleh.
Tikvice ne treba da budu ni prevelike ni premale.
Prevelike nisu dobre iz razloga što imaju krupne koštice, a premale zato što će površina kruga biti mala.

Ova kombinacija sastojaka je po mom ukusu.


Sastojci:
2 srednje tikvice
4-5 paradajza isečenog na tanke kolutove ili manje komade
150 g rendanog trapista
10-tak šampinjona isečenih na listiće
ulje za premazivanje pleha
origano



Priprema:
Prvo uključite rernu na 220 stepeni.
Tikvice uljuštite i isecite na krugove debljine oko 0,5 cm.
Veći pleh premažite uljem i poređajte kolutove tikvica.
Preko stavite sve ostale sastojke.
Vaše jelo je spremno za pečenje.
Stavite u rernu i pecite 15-20 minuta.
Proveravajte tokom pečenja jer nisu sve rerne iste jačine.


Napomene:
Umesto svežeg paradajza možete koristiti neki paradajz sos ili kečap, ali malo gušći kako ne bi iscureo.
Nakon pečenja ih dodatno možete posuti rendanim sirom.

A koja je vaša kombinacija sastojaka?

Prijatno!


Na kraju, malo voća...

Recept je objavljen na portalu Danas.rs

No comments:

Post a Comment