Saturday, February 17, 2018

Pita sa sirom


Pita sa sirom se može napraviti na više načina.
Volim je kakva god da je, ali ipak prednost dajem rolnicama/štrudlicama.


Sastojci za premazivanje kora:
3 jajeta
2 dl jogurta
1 dl ulja
1/2 kašičice praška za pecivo

500 g tankih kora

Sastojci za fil:
400 g feta sira
2 jajeta



Priprema:
Štrudlice pravite od po 3 kore.

Za premazivanje kora sjedinite, umutite, sve sastojke.
Za fil izgnječite feta sir i dodajte umućena jaja.

Kore premazujte sa po nekoliko kašika premaza.
Poslednju koru premažite delimično pa rasporedite sir uz ivicu i uvijte rolnicu.
Postupak ponavljajte dok ne utrošte sve kore.

Ostavite nekoliko kašika smese za premazivanje na kraju,  za završnicu.

Kod mene je bilo 17 kora, pa je jedna štrudlica od 2 kore.

Gotove štrudlice, premažite filom (koji ste ostavili) i pospite semenkama po želji.

Pitu pecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni dok lepo ne porumeni, oko 25 minuta.

Inače, ove kore su odlične, nikada ih nisam kupovala, a preporučio mi ih je kolega sa posla.


Napomene:
Količinu ulja prilagodite ukusu.
U fil možete dodati blanširani spanać, zelje, praziluk, ajvar...
So nisam dodavala jer je feta za moj ukus dovoljno slana.

I posna ruska (humus) salata.


1 comment: