Saturday, April 28, 2018

Puslice (meringues)


Puslice možete napraviti na više načina.
Svako pronalazi način koju mu najviše odgovara.

Retko pravim puslice kao i beze kore, pa slobodno mogu da kažem da nemam previše iskustva u pravljenju istih.

Poslednji put sam ih pravila (a možda i prvi) pre dve godine i napisala post na tu temu.

Na blogu Minjina kuhinjica sam videla da se kristal šećer zajedno sa belancima zagreva na pari, pa sam  sada odlučila da ih tako napravim.


Puslice, sastojci:
2 veća belanceta
150 g šećera



Priprema:
Sjedinite belanca i šećer u posudi u kojoj ćete  ih zagrevati na pari.
Mešajte smesu na pari dok se šećer ne otopi.
Kada se šećer otopi, smesu sipajte u posudu za mućenje i mutite dok ne dobijete čvrst i sjajan sneg.

Poslastičarskom kesom (sa željenim nastavcima) oblikujte puslice na papiru za pečenje.

Ja sam se odlučila za manje puslice.

Uzmite u obzir da će puslice tokom pečenja/sušenja da narastu.

Pecite ih u zagrejanoj rerni na 100 stepeni sat vremena ili duže (u zavisnosti od veličine puslica kao i od toga da li želite potpuno suve puslice ili ne).

Tokom pečenja, povremeno otvarajte rernu.


Po želji, pusice pre sušenja možete posuti kristal šećerom, šarenim mrvicama, kafom...

Takođe ih možete obojiti prehrambenim bojama.


No comments:

Post a Comment