Friday, May 4, 2018

Punjene urme


Punjene urme su kolač za koji vam ne treba puno vremena.
Za ovaj kolač vam je potrebno nekoliko sastojaka.
Imala sam u planu da napravim čokoladne stene (recept se nalazi ovde).
Ali eto, u trenutku sam odlučila da urme napunim na sledeći način.


Punjene urme, sastojci:
100 g marcipana
50 g mlevenog sirovog susama
20 g pečnog susama
2 kašike šećera
2 kašike vode

20 svežih urmi (oko 250 g)
150 g čokolade.


Priprema:
Prvo prokuvajte vodu i šećer kao za slatko (treba da dobijete sirup gustine ređeg meda.
U činijici sjedinite marcipan, mleveni susam i nemleveni (pečeni) susam.
Šećerni sirup dodajte postepeno.
Možda vam neće biti potrebna celokupna količina.
Urme očistite od koštica, napunite ih smesom od marcipana i umačite ih u istopljenu čokoladu.
Ređajte ih na aluminijumsku foliju ili na papir za pečenje.
Dekorišite ih po izboru.
Ohladite ih u frižideru pre serviranja.




Po želji, u punjenje možete dodati malo arome gorkog badema.



No comments:

Post a Comment